luni, 14 februarie 2011

Primul meu job

Eu de fel sunt mai insistent. Urasc sa nu-mi iasa lucrurile asa cum le planuiesc si sa fiu dezamagit. Cand imi propun un lucru imi place sa lupt sa-l obtin. Nu-mi plac lucrurile obtinute usor. Ok! Ramasesem la cum mi-am obtinut primul meu job. M-am dus cu CV-ul la firma respectiva, l-am lasat unui tanar acolo (acum imi este tovaras), primind frumosul raspuns:" Vom citi CV-ul tau, urmand sa te sunam pentru un interviu". Am plecat foarte mandru si vioi, nestiind ca treaba asta inseamna " tireaza-te, sunt 1% sanse se te angajam". Trece o zi, trec doua...telefonul nu mai suna. Trec pe la sediul firmei si intreb de un superior. Angajatele pe acolo...nimic. Urc un etaj mai sus, acolo gasesc alte angajate. Superiorul era plecat. Nu am parasit incinta pana nu am primit un raspuns cand se intoarce. A doua zi vizitez firma din nou. Bag capul pe usa si intreb care mai e situatia angajarilor. Se intampla sa fie acolo persoana potrivita, care mi-a spus ca sunt cam insistent. Am luat loc, m-a intrebat cate ceva din CV, i-am demonstrat ca lucrurile spuse au acoperire siiiii am primit mult asteptata intrebare: "Cand poti sa incepi?". Este maaaaaa! Bingo! In urmatoarea zi am inceput job-ul.

Primul meu curriculum vitae

Cum a inceput totul? De la un CV...Imediat cum am aflat ca postul este inca liber m-am apucat de CV. Firma respectiva cauta un dispecer. OK...Cât de greu poate fi? Si ma pun sa fac un CV de toate stima (NOT), am stiut ca voi fi angajat dupa urma lui, am simtit-o (eram sigur ca va fi aruncat la gunoi in secunda 2). Nu facusem niciodata un CV, habar nu aveam ce sa scriu in el si cel mai important nu aveam experiente de niciun fel in niciun domeniu. Se prezenta in urmatorul fel:

Prietenul la nevoie se cunoaste

Unde ramasesem? A da, imi iesise Academia de Politie din cap. Bun si acum ce naiba sa fac? Au trecut 2 ani de la terminarea liceului si eu inca nu eram la facultate. Nasoala situatie. Hai sa gasim o facultate repede!!! Era 2 august, admiterile deja erau terminate, ramasesera doar locurile pe dosar din sesiunea din toamna. Ia sa vedem: Inginer Mecatronist? Aaaa nu (ce naiba inseamna mecatronist?), Inginer Chimist? Tzaa... copiez la chimie de cand am auzit prima oara de ea, Inginer la Aerospatiale? Hmm...avem nevoie de asa ceva in RO? Nu cred... Deci nu prea aveam ce alege. Sunt genul de om care face ceva doar daca are credinta in acel ceva. Nu pot sa fac o facultate in care nu cred, sunt sigur ca degeaba o fac, nu o sa ies nimic de pe urma ei. OK la naiba, in urma cu cateva zile un prieten ma sunase ca este un loc liber la nu stiu ce firma de telecom din oras si ca merita sa-mi depun un CV acolo. Il sun pe tovaras daca mai este liber postul, inca era. Am dat o fuga pana acolo...

In urma cu 7 luni...Fii perseverent, dar nu pana la moarte

Da...Ce faceam eu acum 7 luni? Dadeam la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", ca sa vezi, cu ce prostii ma ocupam. Eram pentru a 3-a oara acolo. Ce sa zic am fost ambitios. Prima oara am dat la academie in vara lui 2008, cand am terminat si liceul (am 22 de ani). Am picat grandios la proba scrisa (cam cu 4.30), nu invatasem nimic, ma bazasem ca sunt baiat destept. OK nicio problema, "Vasile Lascar" Campina imi statea la dispozitie. Ma gandam eu ( total habarnist cu ce se mananca politia romana) ca e simplu la "tablagii", "acolo se duc doar tractoristii", "muncitorii la roaba" etc.

Buna seara, Internet! Sunt Marius Cristian, iar acesta este blogul meu

Salutare tuturor! A venit si ziua asta, ziua in care incep sa scriu pe blog. Astept de ceva timp sa fac treaba asta, cam de 7 luni, perioada in care s-au intamplat o gramada de lucruri. Va voi spune usor usor totul si promit ca o sa vi se para cool. Sunt Marius Cristian, bine ati venit pe ICSMO TECH!

Sper sa-ti placa. Enjoy!